Ce este un branț și cum să îl alegi pe cel potrivit?

Scris de Dana Taut - Publicat în 26 Septembrie, 2023

Cei Mai Buni Saboti Medicali

Descoperă ce este un branț, câte tipuri de branțuri există și de ce ai avea nevoie de unul. Branțurile vă oferă mai multe avantaje, în funcție de structura și patologia piciorului, dar trebuie alese cu atenție. Dana, experta în încălțăminte de tip ortopedic, vă va explica de ce încălțămintea cu branț detașabil poate fi alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

Cuprins

  • 1. Ce este branțul?

  • 2. De ce ai nevoie de un branț?

  • 3. Ce tipuri de branț exista?

  • 4. Care sunt avantajele folosirii unui branț detașabil?

  • 5. Care sunt dezavantajele unui branț detașabil?

  • 6. Cum sa alegi un branț potrivit pentru piciorul tău?

  • 7. Descoperă branțurile detașabile Benexa

Ce este branțul?

Branțul este un tălpic de material căptușit plasat în interiorul încălțămintei pentru a oferi confort suplimentar și pentru a asigura o potrivire mai bună. Branțul joacă un rol important în menținerea piciorului într-o poziție care distribuie uniform presiunea creată în timpul mersului. În plus, acesta contribuie la menținerea nivelului optim de temperatură și umiditate pentru a asigura confortul piciorului pe tot parcursul zilei.

De ce ai nevoie de un branț?

Poti avea nevoie de un brant din diferite motive precum:

  • Ameliorarea unor leziuni cauzate de conditii medicale precum diabetul

  • Preveni aparitia sau agravarea unor leziuni grave

  • Ajuta la calmarea anumitor dureri mai comune, precum fasciita plantară (picior plat)

Pentru marea majoritate a oamenilor, inserțiile de pantofi fără prescripție medicală funcționează de minune, cu toate acestea, persoanele cu diabet, probleme biomecanice grave sau leziuni recurente pot avea nevoie de branțuri personalizate de la un podiatru.

”Saboții medicali Benexa sunt de bună calitate, dintr-o piele moale și totodată rezistentă, bine lucrați, au talpa lată și conferă stabilitate. Branțul suplimentar Massaggio este optim pentru relaxarea tălpilor la mers.”

Daniela B.

Recenzie Verificată

Ce tipuri de branț există?

Există mai multe tipuri de branțuri disponibile pentru achiziționare. Fie că le numești taloneți sau orteze, acestea sunt, în esență, același lucru. Un branț reprezintă orice dispozitiv introdus într-un pantof cu scopul de a oferi confort și susținere piciorului. Sunt disponibile diverse tipuri de inserții și branțuri, inclusiv inserții pentru pantofi care pot fi achiziționate fără prescripție medicală și orteze personalizate, cunoscute și sub numele de branțuri ortopedice.
Mai jos puteti găsi 3 tipuri principale de branțuri:

1. Branțuri de vânzare fără prescripție medicală: Sunt disponibile pe piață fără necesitatea unei consultări medicale sau podiatrice. Acestea sunt disponibile în variante de lungime medie sau lungime completă.

2. Branțuri de lungime medie: Branțurile de lungime medie, denumite uneori și inserții parțiale, cuprind călcâiele, lifturile de călcâi, tampoanele metatarsiene și branțurile scurte.

  • Branțuri pentru călcâi – Adesea realizate din gel sau plastic, branțurile pentru călcâi asigură absorbția șocurilor pentru persoanele cu dureri de călcâi. Persoanele cu dureri de călcâi ce provin de la fasciita plantară ar trebui să stea departe de acestea, deoarece nu rezolvă cauza principală a problemei și nu sunt potrivite pe termen lung.

  • Branțuri pentru metatarsiene – Plasate chiar între bolta plantară și degete, acestea oferă alinare persoanelor cu neurom Morton. Multe femei care poartă tocuri înalte recurg la aceste branțuri pentru amortizarea suplimentară pe care o oferă la nivelul piciorului.

  • Branțuri scurte – Branțurile scurte sunt disponibile într-o varietate de tipuri, dar toate se termină la bolta plantară, făcându-le perfecte pentru balerini și încălțăminte casual.

3. Branțuri cu lungime completă: Și acestea sunt disponibile intr-o varietate de tipuri. Cele mai des întâlnite sunt:

  • Branțuri de tip confort – Un produs universal, aceste inserții sunt realizate din diferite tipuri de spumă sau gel care asigură amortizare, dar oferă puțin sau deloc suport pentru bolta piciorului. În timp ce amortizarea poate ameliora temporar durerea și crește confortul, lipsa suportului nu va susține în mod corespunzător bolta plantară.

  • Branțuri ce susțin bolta plantară – Branțurile care vă susțin în mod corespunzător arcada vă vor îmbunătăți biomecanica și vă vor corecta problemele de pronație. Cele mai bune branțuri vor oferi mai multe înălțimi a arcului și dimensionări precise, mai degrabă decât un singur branț pentru o toate mărimile de pantofi.

Care sunt avantajele folosirii unui branț detașabil?

Avantajele folosirii unui branț detașabil sunt:


1. Ameliorează Durerea

2. Asigură Suport

3. Posibilitatea De A-l Înlocui Cu Un Branț Personalizat

1. Ameliorează Durerea

Ameliorează durerea deoarece este conceput pentru a oferi sprijin pentru diferite afecțiuni ale picioarelor. Acestea sunt câteva dintre condițiile cele mai des întâlnite la clienții noștri ca motive pentru a cumpăra branțuri detașabile:

  • Fasciită Plantară (Picior Plat)
  • Neurom Morton
  • Metatarsalgie
  • Dureri de spate
  • Dureri de genunchi
  • Gută

2. Asigură Suport

Asigură suport suplimentar pantofilor pentru a reduce riscul de accidentare, precum și pentru a preveni agravarea leziunilor. Cele mai frecvent înâlnite motive pentru a achiziționa un branț pentru extra suport sunt:

  • Suprapronație
  • Osteoartroză
  • Picior Diabetic

3. Posibilitatea De A-l Înlocui Cu Un Branț Personalizat

Posibilitatea de a-l înlocui cu un branț personalizat este unul din principalele motive pentru care trebuie să achiziționezi încălțăminte cu branț detașabil. Dacă beneficiezi de un branț creat la comandă la un magazin de specialitate, acesta poate fi adăugat cu ușurință și va ameliora cu siguranță durerile. Încălțămintea Benexa este special concepută cu branțuri detașabile pentru a face ușoară adăugarea branțurilor personalizate in caz de nevoie.

Care sunt dezavantajele folosirii unui branț detașabil?

Dezvantajele folosirii unui branț detașabil sunt:


1. Costul Ridicat

2. Greutatea Suplimentară

3. Incompatibilitatea Cu Unele Modele

1. Costul Ridicat

Costul ridicat al branțurilor de înaltă calitate sau ortezele personalizate poate fi un impediment. Dacă cineva are nevoie de branțuri special concepute pentru piciorul lor, costul poate fi și mai mare. Acest factor ar trebui luat în considerare atunci când decideți dacă să folosiți branțuri detașabile.

2. Greutatea Suplimentară

Greutatea suplimentară pantofului poate afecta gradul de ușurință în mișcare, în special în activitățile care necesită viteză și agilitate.

3. Incompatibilitatea Cu Unele Modele

Incompatibilitatea cu unele modele de pantofi este un mare dezavantaj. Unii pantofi au branțuri care nu sunt detașabile sau un design specific care nu permite inserții suplimentare. Este important să vă asigurați că branțul este potrivit pentru pantof și nu afectează potrivirea acestuia.

Cum să alegi un branț potrivit pentru piciorul tău?

Cea mai bună modalitate de a beneficia de un branț potrivit pentru piciorul tău este de a vizita un magazin de specialitate pentru a-ți crea un branț personalizat. Ortezele personalizate sunt special concepute pentru a vă susține și asigura confortul picioarelor tale. Branțurile personalizate sunt create pentru tine și pentru nimeni altcineva. Acestea se potrivesc precis cu conturul picioarelor tale și sunt concepute pentru modul în care te miști. Ele sunt fabricate numai după ce un podiatru a efectuat o evaluare completă a picioarelor, gleznelor și picioarelor, astfel încât branțul să se potrivească cu structura și patologia unică a piciorului.

Dacă sunteți pur și simplu în căutarea unei amortizări suplimentare sau a unui sprijin sporit, poate doriți să încercați mai întâi un branț fără prescripție medicală. Dacă aveți dureri sau disconfort grave, totuși, programați o întâlnire cu un pediatru. Acesta vă va evalua starea generală de sănătate și va ține cont de orice alți factori care influențează crearea branțului.

”Recomand acest produs si serviciile din call Center. Inițial nu am fost mulțumită, deoarece n-am știut ca talpa cu care vin echipați papucii medicinali este detașabilă si evident ca nu-mi încăpeau si branțurile Massaggio. Ulterior recenziei mele, am fost contactata de o reprezentanta Benexa care mi-a explicat cum trebuie sa procedez iar problema a fost rezolvată. Mulțumesc echipei pe aceasta cale.”

Ada S.

Recenzie Verificată

Descoperă branțurile detașabile Benexa

Incălțămintea Benexa a fost creată în colaborare cu cei mai renumiți medici ortopezi din țară și este confecționată numai din materiale produse în Italia. Deoarece punem foarte mare preț pe confortul și sănătatea picioarelor tale, încălțămintea noastră a incorporat tehnologii inovatoare pe piața din România – branțul Sani-Pur și branțul Massaggio.

Branțul Sani-Pur®

Branțul Sani-Pur® este un branț special conceput pentru a reda piciorului senzația de uscat pe tot parcursul purtării. Acesta este cu 30% mai absorbant decât un branț obișnuit, și are în componența sa un agent special anti-microbian care previne formarea de ciuperci și bacterii. Acesta este prezent în majoritatea modelelor comercializate, așa că poți beneficia foarte ușor de confortul oferit de acest branț; Trebuie doar să comanzi o pereche!


Branțul Massaggio

Branțul Massaggio este un branț special conceput pentru a face masaj în timpul mersului. Acesta este reversibil, ceea ce înseamnă că ambele fețe pot fi folosite, în funcție de preferințe. O față este alcătuită din lamele cauciucate care fac un masaj blând tălpii, iar cealaltă față este din piele naturală netedă.

Acest branț este comercializat separat, poate fi adăugat la orice încălțăminte cu branț detașabil și este acum redus 50%! Profită de reducere și ai grijă de picioarele tale cu branțul Massaggio

Despre Dana, autorul articolului

”Benexa este încălțămintea care respectă picioarele noastre și lumea în care se mișcă. Respectă-te cu Benexa!”

Dana este administratorul Benexa și persoana care a făcut comercializarea încălțămintei Benexa în România posibilă. Are o experiență de peste 30 de ani în confecționarea de încălțăminte. De asemenea, și ea se confruntă cu durerea cauzată de monturi.


După ce a colaborat cu numeroase firme de încălțăminte ortopedică, a descoperit calitatea Benexa. Atunci a decis că toate persoanele ar trebui sa beneficieze de o încălțăminte premium, cu o calitate superioară celor aflate momentan pe piața autohtonă. Află mai multe despre misiunea Benexa.

”Anii de experiență fac posibilă ușurința de a recunoaște pielea și materialele de calitate, de a ști cum trebuie să confecționezi încălțămintea, și de a stabili un proces tehnologic adecvat. O încălțăminte bună trebuie să conțină acești factori.” - Dana